Trycksaker med egen design

Vill du inreda ditt hem på ett sätt så att det verkligen uttrycker din egen personlighet? Prova att göra egen design, det är lättare än vad man kanske tror. Om du redan håller på med att måla är det en enkel sak att hänga upp en egengjord tavla på väggen, men det går att göra egen design även på andra sätt. Du kanske har en favoritfärg som du gärna inreder med eller tycker om att skapa mysig stämning med hjälp av många växter? Precis som inom många andra områden i livet är det bara fantasin som sätter gränser.

Design som alla kan

Det är enkelt att göra sin egen design och framförallt är det roligt. Höll du på att leka med potatistryck i skolan som liten? Idén är enkel, man delar helt enkelt en potatis i två halvor och i ena halvan karvar man ut det mönster man vill ha, så att det blir ett mönstrat avtryck när man doppar potatisen i bläck. Om du vill följa en specifik form kan du lägga ett vackert format löv på potatishalvan som du sedan skär efter.
Ett annat sätt att skapa sin egen design är att rita en logotyp till sig själv, som man exempelvis kan ha med som avsändare på de brev man skickar eller trycka upp på väggen som en välkomsthälsning för gäster och inte minst dig själv när du kommer hem. Kanske kan du göra någon snygg kombination av ditt för- och efternamn eller rita en symbol som du tycker står för dig? Det är viss skillnad på att uttrycka sig genom potatistryck till att rita i designprogram i datorn, men grunden är ändå samma – att göra något eget.

Tips på användning

Vad kan man göra med sin egen design? Förutom att använda sina egna tryck som avsändare eller konst på väggarna hemma kan du även märka upp dina ägodelar med din egen ritning eller målning. Det är ett smart sätt att visa att alla saker med denna logga tillhör dig, det blir som att sätta ditt namn på det. Vad sägs som att göra ett alldeles unikt datorfodral eller göra en väska med ett motiv som du har tänkt ut själv?
När du skapar dina egna saker stärker det känslan av ditt jag och ditt eget unika uttryckssätt. Det är roligt att din personlighet får lysa igenom allt, inte bara kläder och accessoarer utan även att motiven faktiskt är egengjorda. Design är ett fint ord som låter professionellt men i verkligheten är det något som alla kan ägna sig åt, man behöver inga förkunskaper. Varför inte samlas några vänner och tillsammans fundera ut era skapelser och börja kreera i gott sällskap?

Design för alla

Design är till för alla och det är enkelt att skapa själv. Gör en egen logga som du kan sätta upp på väggen, skriv under dina brev med något eget eller märk upp dina ägodelar. Det är både roligt och praktiskt, tänk att ha ett mobilfodral som är helt unikt och lätt att känna igen om det skulle komma på villovägar. Om man vill börja i liten skala är potatistryck en enkel form av skapande och de digitala designprogrammen är också roliga.

Design går att skapa med en potatis